Horeca, bakkerij & recreatie
Ben je flexibel, kun je goed omgaan met stress, ben je klant- en servicegericht, creatief, sociaal, hou je van hard werken en heb je een passie voor koken, bakken of de horeca in het algemeen, dan is dit beroepsprofiel iets voor jou!
Wat leer je in de lessen?
- Hoe je als gastheer of gastvrouw gasten ontvangt in een restaurant en hoe je volgens de regels maaltijden serveert
- Hoe een kok voor veel mensen een volledig menu kan samenstellen en maken
- Hoe in de bakkerij brood en banket gemaakt worden
- Hoe belangrijk hygiënisch werken is
- Hoe je als recreatieleider diverse spelactiviteiten bedenkt en begeleidt
Buitenschools leren en stage
- Horeca-beurs bezoeken
- Bezoek brengen aan een horecagelegenheid
- ‘Appelplukdag’ en bakken in een bakhuis
- Voorlichting volgen verzorgd door bedrijven
- Stages bij de beroepsgerichte bedrijven
- Ondersteunen bij de verkoop van producten in de eigen winkel van HBR
- Prepareren en serveren van lunches in eigen schoolrestaurant
Vakken
Algemene vakken (18 lesuren per week):
- Nederlands
- Engels
- Economie
- Maatschappijleer
- Rekenvaardigheid
- Lichamelijke opvoeding
- Duits of Wiskunde
Praktische vakken (11 lesuren per week):
- Bakkerij
- Keuken
- Recreatie
- Brood- en banketspecialisatie
- De bijzondere keuken
- Keukenspecialisatie
- Gastheerschap
Keuzevak (3 lesuren per week):
Je kiest nog 1 vak:
- Webshop
- Patisserie
- Voorkomen van ongevallen en EHBO
- Ondersteuning bij sport- en bewegingsactiviteiten
Welke kanten kun je hiermee op?
Horeca
- van assistent-kok tot zelfstandig werkend kok
- Verkoopmedewerker
- Gastheer/gastvrouw
- Barman
- Eigen bedrijf
- Medewerker receptie
- Hotelmedewerker
Recreatie
- Medewerker reisbureau
- Facilitair medewerker
- Medewerker sport en recreatie
Slagerij
- Van assistent tot slager
- Medewerker slagerij
- Verkoopmedewerker
- Traiteur
Bakkerij
- Broodbakker
- Banketbakker
- Patissier
- Chocolatier
- Cateraar
Virtuele tour
Bekijk ons profiel ook eens in de virtuele tour.