Eindelijk is het zo ver.

Vanaf vandaag kun je met je BCPL-Herle account op alle educatieve netwerken ter wereld (het donkerblauwe gebied op de kaart) inloggen. Dus ook op BCPL-Herle. Overigens is het netwerk op onze locatie nog niet helemaal klaar en opgeleverd, hetgeen betekent dat de verbinding soms nog weg kan vallen.

Op welke manier krijg je toegang tot internet?

Om via je eigen apparaat (bijv. SmartPhone, tablet of laptop) draadloos toegang te krijgen tot internet, dien je verbinding te maken met het wifi-netwerk “eduroam”. Deze toegang is, na de eerste keer inloggen, permanent. Je hoeft dus niet wekelijks opnieuw in te loggen

Wat is eduroam?

eduroam (education roaming) is een veilige, wereldwijde netwerk-roaming toegangsdienst, ontwikkeld voor en door de internationale onderwijs- en onderzoeksgemeenschap. Via eduroam krijgen leerlingen en medewerkers toegang tot internet, binnen hun eigen school en tijdens het bezoeken van andere scholen die eveneens eduroam aanbieden, in zowel het binnen- en buitenland.

Hoe log je in op eduroam?

Zodra je verbinding maakt met eduroam, vraagt je apparaat om een gebruikersnaam en wachtwoord. Je kunt inloggen met je eigen persoonlijke MijnSchoolNet gebruikersaccount.

 • Gebruikersnaam/Identiteit: leerlingnummer@mijnschoolnet.nl
  (“bijv. 789123@mijnschoolnet.nl)
 • Wachtwoord: “Je eigen persoonlijke wachtwoord!

Opmerkingen:

 • Bij een Android-device wordt gevraagd naar een identiteit. Vul bij de identiteit je gebruikersnaam (mét @mijnschoolnet.nl) in. Vul bij “anonieme identiteit” niets in. Bovendien moet je vooraf, bij de instellingen aangeven dat je het certificaat vertrouwt. Dit doe je door, in het dropdownmenu, te kiezen voor “certificaat niet valideren“.
 • Bij de iPhone/Ipad krijg je de melding dat het certificaat niet vertrouwd wordt; je dient dan op “toch vertrouwen” te klikken.

Na deze stappen heb je toegang tot het “eduroam” netwerk en word je verbonden

Zijn er nog andere draadloze netwerken waar ik toegang toe heb?

Nee, die zijn er niet. Je kunt enkel gebruik maken van eduroam. Op school “zie” je wel nog twee andere draadloze netwerkverbindingen. Deze hebben echter een andere functie en hierop kun je niet inloggen met je eigen gebruikersaccount. Het betreft hier de netwerken:

 • BcPL-Gast
  Bedoeld voor bezoekers aan de school, die werkzaamheden voor school en op school moeten kunnen uitvoeren. Zij kunnen een tijdelijke inlogcode bij de balie krijgen.
 • MijnSchoolNet
  Enkel bedoeld voor beheerde Notebooks van school.

Meer hulp nodig?

Vraag Remco Straaten (2A)

even om je te helpen als het niet lukt

om te verbinden met het eduroam-netwerk

 Aansprakelijkheid en Privacy

Door te verbinden met ons draadloze netwerk, ga je ermee akkoord dat jouw netwerkverkeer onderworpen is aan een geautomatiseerde beveiligingsbewaking. Wij garanderen niet dat deze service ononderbroken, foutvrij of vrij van virussen of andere schadelijke componenten zal zijn. De school behoudt het recht om de toegang tot het draadloze netwerk te weigeren of te beperken voor elke gebruiker die deze netwerkverbinding misbruikt. Bijvoorbeeld bij overmatig bandbreedteverbruik of als er sprake is van een activiteit dat beschouwd kan worden als misbruik of onwettig gebruik. Bij een vermoeden van misbruik of onwettig gebruik kunnen wij jouw internet- / netwerkverkeer monitoren en indien er sprake is van excessief veel dataverkeer, mogen wij onderzoeken hoe dat komt en kunnen wij maatregelen nemen.

Direct naar